Tudi jaz sem že slišal, da je taka pašteta super! Napišeš recept?
Sicer pa zaslužen ulov in odličen obrok!
Recepti
Re: Recepti
Bom vprašal punce, ki so kuhale za recept...... Jaz drugače ribo samo ujamem, nadaljujejo s pripravo pa drugi .....
.......... LP
Re: Recepti
Lepo imate tole pošlihtano. Vsak ve kaj mora narediti .
-
- Posts: 74
- Joined: 13 Sep 2012, 17:59
Re: Recepti
Super tema
Sam ribe večinoma pripravljam v pečici s krompirjem, malo čebule in paradajza, olivno olje, s katerim ni fino šparat, na 180 in počasi čakaš da je fertik. (kmečka različica ribe izpod peke) Razne tržaške omake in podobno uporabljam zelo redko, če že jo dam čez krompir, ker mi je škoda uničit okus po sveži ribi. Vonjave iz pečice pa so nore Se mi zdi zlo simpl za pripravit pa še res pride okus do izraza. Včasih jo pečem tudi brez krompirja samo s čebulo al pa mogoče kšn kos limone tu pa tam.. Enkrat je kolega peku orade na plinskem žaru in ker jih ni želel razmesariti z obračanjem jih je pustil predolgo gor, tako da so bile na koncu bolj podobne prepečencu kot ribi. Od takrat naprej raje vztrajamo pri pečici ker gre težje kaj narobe
Si pa že dolgo želim pripraviti kakšen brodet, tako da če ima kdo kakšen pravi recept bi se priporoču
Še slikca za demo :
Sam ribe večinoma pripravljam v pečici s krompirjem, malo čebule in paradajza, olivno olje, s katerim ni fino šparat, na 180 in počasi čakaš da je fertik. (kmečka različica ribe izpod peke) Razne tržaške omake in podobno uporabljam zelo redko, če že jo dam čez krompir, ker mi je škoda uničit okus po sveži ribi. Vonjave iz pečice pa so nore Se mi zdi zlo simpl za pripravit pa še res pride okus do izraza. Včasih jo pečem tudi brez krompirja samo s čebulo al pa mogoče kšn kos limone tu pa tam.. Enkrat je kolega peku orade na plinskem žaru in ker jih ni želel razmesariti z obračanjem jih je pustil predolgo gor, tako da so bile na koncu bolj podobne prepečencu kot ribi. Od takrat naprej raje vztrajamo pri pečici ker gre težje kaj narobe
Si pa že dolgo želim pripraviti kakšen brodet, tako da če ima kdo kakšen pravi recept bi se priporoču
Še slikca za demo :
Re: Recepti
V pečiči so zelo dobre, se stirnjam. Še rajši pa jih imam v soli!
-
- Posts: 74
- Joined: 13 Sep 2012, 17:59
Re: Recepti
Je vsekakor za sprobat tut v soli...bo to naslednji projekt
Kako pa kaj pripravljate hobotnice?
Jaz sem vedno delal solato in mi tut na misel ni pršlo da bi probal še kako drugače...do letos. Punca je nekje zvohala en super recept za pečeno hobotnico. Najprej jo kuhaš v čim manj vode da je mehka. Zraven kakšen lovorov list in to je to. Med tem pečeš v pečici krompir in ko je na pol pečen dodaš še povrhu hobotnico in zaliješ s sokom ki je ostal od kuhe, nato vse skupaj pečeš še toliko časa da je pečeno. Če bi koga zanimal se loh mal potrudm pa zbrskam točen recept, saj ko sem jo pripravljal drugič na isti način brez recepta ni bila niti pol tako okusna...verjetno sem pozabil nekaj začimb in pa čas+temperaturo peke. Moj kolega pa za sveto trdi da je najboljša pečena hobotnica brez predhodnega kuhanja..sam je še nisem probal pa mogoče tuki kdo ve kako je s tem??
Tko je na koncu zgledal:
Kako pa kaj pripravljate hobotnice?
Jaz sem vedno delal solato in mi tut na misel ni pršlo da bi probal še kako drugače...do letos. Punca je nekje zvohala en super recept za pečeno hobotnico. Najprej jo kuhaš v čim manj vode da je mehka. Zraven kakšen lovorov list in to je to. Med tem pečeš v pečici krompir in ko je na pol pečen dodaš še povrhu hobotnico in zaliješ s sokom ki je ostal od kuhe, nato vse skupaj pečeš še toliko časa da je pečeno. Če bi koga zanimal se loh mal potrudm pa zbrskam točen recept, saj ko sem jo pripravljal drugič na isti način brez recepta ni bila niti pol tako okusna...verjetno sem pozabil nekaj začimb in pa čas+temperaturo peke. Moj kolega pa za sveto trdi da je najboljša pečena hobotnica brez predhodnega kuhanja..sam je še nisem probal pa mogoče tuki kdo ve kako je s tem??
Tko je na koncu zgledal:
Re: Recepti
Evo danes dobil recept za ribljo pašteto. Ko sem vprašal za količine v gr ali dkg, mi je bilo rečeno da ne vedo in da to gre '' od oka '' ...........
- riba ( tuna - lahko tudi konzervirana, orada, škarpena ........ ), ki jo imaš
- kuhano jajce
- kisle kumare
- sir ( posni ali skuta )
- maslo
- majoneza
- senf
- kečap
- začinbe po želji ( sol, poper, čili ... )
- slani inčuni
- česen
- peteršilj
Vse zmiksamo in pustimo čez noč v hladilniku
- riba ( tuna - lahko tudi konzervirana, orada, škarpena ........ ), ki jo imaš
- kuhano jajce
- kisle kumare
- sir ( posni ali skuta )
- maslo
- majoneza
- senf
- kečap
- začinbe po želji ( sol, poper, čili ... )
- slani inčuni
- česen
- peteršilj
Vse zmiksamo in pustimo čez noč v hladilniku
.......... LP
Re: Recepti
Drugač so mi pa tele sardelse zakon...probejte
http://klemenovakuhinja.blogspot.com/20 ... rdine.html
l.p. Klemen
http://klemenovakuhinja.blogspot.com/20 ... rdine.html
l.p. Klemen
Re: Recepti
Komarčeroso wrote:Je vsekakor za sprobat tut v soli...bo to naslednji projekt
Kako pa kaj pripravljate hobotnice?
Jaz sem vedno delal solato in mi tut na misel ni pršlo da bi probal še kako drugače...do letos. Punca je nekje zvohala en super recept za pečeno hobotnico. Najprej jo kuhaš v čim manj vode da je mehka. Zraven kakšen lovorov list in to je to. Med tem pečeš v pečici krompir in ko je na pol pečen dodaš še povrhu hobotnico in zaliješ s sokom ki je ostal od kuhe, nato vse skupaj pečeš še toliko časa da je pečeno. Če bi koga zanimal se loh mal potrudm pa zbrskam točen recept, saj ko sem jo pripravljal drugič na isti način brez recepta ni bila niti pol tako okusna...verjetno sem pozabil nekaj začimb in pa čas+temperaturo peke. Moj kolega pa za sveto trdi da je najboljša pečena hobotnica brez predhodnega kuhanja..sam je še nisem probal pa mogoče tuki kdo ve kako je s tem??
Tko je na koncu zgledal:
Drugač pa jest hobotnico tkole najlažje doma naredim:
http://klemenovakuhinja.blogspot.com/20 ... tnica.html
klemen