Sulec, riba tisočerih metov

Post Reply
User avatar
Filip
Posts: 134
Joined: 15 Jul 2019, 14:36

Sulec, riba tisočerih metov

Post by Filip »

Takole bom opisal malo svoje dokaj skromne izkušnje z lovom na kralja naših voda.
Ideja o ribolovu na to pretkano ribo se mi je porodila že dolgo časa nazaj, vendar sem zadevo odlašal zaradi visokih cen dovolilnic, v preteklosti nisem rad lovil v mrzlem itd.. Ampak potem sva z atejem sklenila, da poiskusiva srečo. Ker sva se omejila na revirje kjer ni potrebno imeti spremstva člana (Sava ZZRS, Tržič in Kranj, Savinja, Kolpa, Sava Bohinjka ZZRS...). Za prvi ribolov sva izbrala Savo ZZRS. Cena karte za enega je 29€, populacija sulca pa je tzkaj odlična. Treba pa je vedeti, da se tukaj Sava že pošteno razbohoti. Skratka prvi sulčelov je potekal ob zelo povošanem vodostaju, prijema ni bilo. Nato sva naslednje leto okoli novega leta obiskala Savo od RD Tržič. Cena ene karte se mi zdi okoli 26€. Vodostaj rehlo povišan, voda malenkost motna. Pogoji odlični. In res. V drugem tolmunu, ki sva ga prečesala je udarilo na mojo potezanko. Na žalost se je sulec po cca 10 sekundah odpel. Kljub super pogojem akcije več ni bilo. Isto leto sva še enkrat poiskusila srečo. Tokrat na Savinji v delu s katerim gospodari RD Šempeter. Cena karte za enega je tukaj 40€. Kar se mene tiče je to sicer pretirano ampak OK. Savinja je bila nizka in čista in sulca nisva niti videla, ampak ena izkušnja več pač :yeah:. No potem pa se je sezona zaključila, začela pa se je muharska sezona. Odpravil sem se na že znano Savinjo, muhariti postrvi seveda. V enem tolmunu sem na majhno belo potezanko najprej ujel šarenko, potem pa je vsekal kraljevič. Kljub temu, da je bil zaprt sem se ga izredno razveselil. Bomo videli, kaj nama bo namenila letošnja sezona, ki je sicer že v teku....

Image

Pa vaše izkušnje s kraljem :fish:?
User avatar
zmešan
Posts: 1825
Joined: 26 Nov 2012, 19:50
Location: litija -zg.jarše

Re: Sulec, riba tisočerih metov

Post by zmešan »

Uffffff, ja težko ga je ujet, ko ga loviš načrtno.Jaz sem jih ujel(manjše) v K. B. med ribolovom na postrvi.
Sem pa nekaj let nazaj v Kresnicah imel ogledano lepo šarenko50+. Seveda mi ni dalo, da je nebi piknil.Tisti dan sem si najprej ogledal pozicijo kjer je plavala z mostu.In seveda kot nalašč je bil blizu parkiran tudi sulc.Prekleto že v lovopustu.
Pa se spravim piknit šarenko in glej ga se zapodi za krtačnikom in bum. No, na mojo srečo je takoj odtrgal tisti 0.20 forfah.
Navežem novega krtačnika in ponovim vajo. Seveda se je sulc že umaknil.
Postrv sem dobil in jo dal preparirat(na željo boljše polovice).
Drugače pa ja, sulc je kar ljukav.
Don't drink water,because fish fuck in it.
Post Reply