Na olivnem olju popražim precej čebule (pet srednjih) in glavico česna, vse sesekljano res na drobno. Dodam glavo in rep ugorja, ter zalijem z belim vinom. Nato dodam še pasiran paradižnik, paradižnikov koncentrat in sipe. Vmes na hitro popečem srednji del ugorja in mu odstranim kosti. Po dobre pol ure odstranim iz lonca glavo in rep ugorja (je preveč koščen), dodam srednji del ugorja (brez kosti), kozice in peteršilj, ter pustim na nizkem ognju še par minut. Zraven seveda najbolj paše popečena polenta. Pa dober tek:
Brodet iz ugorja
Re: Brodet iz ugorja
Zgleda slastno, a jaz ga raje razkosam na 4 dele, seveda glavo in rep obvezno stran-sama kost, lev in desen del prsi ,ki sta brez kosti in levi in desna stran hrbta -izkoščičim - več kosti , in pomokam in ocrem.
Super, samo manjši od kila in pol ni za ga jemat.
Preveč kosti..
Super, samo manjši od kila in pol ni za ga jemat.
Preveč kosti..