Brodet iz ugorja

Prostor za (morske) recepte naših forumašev
Post Reply
User avatar
kula shaker
Posts: 146
Joined: 26 Sep 2017, 14:59
Location: Ljubljana

Brodet iz ugorja

Post by kula shaker »

Na olivnem olju popražim precej čebule (pet srednjih) in glavico česna, vse sesekljano res na drobno. Dodam glavo in rep ugorja, ter zalijem z belim vinom. Nato dodam še pasiran paradižnik, paradižnikov koncentrat in sipe. Vmes na hitro popečem srednji del ugorja in mu odstranim kosti. Po dobre pol ure odstranim iz lonca glavo in rep ugorja (je preveč koščen), dodam srednji del ugorja (brez kosti), kozice in peteršilj, ter pustim na nizkem ognju še par minut. Zraven seveda najbolj paše popečena polenta. Pa dober tek:
Image

Image
špeci
Posts: 476
Joined: 06 Mar 2013, 15:11

Re: Brodet iz ugorja

Post by špeci »

Hmmm to je pa apetitlih. :yeah:
User avatar
Đony
Posts: 1018
Joined: 09 Oct 2015, 10:24
Location: Krašowc

Re: Brodet iz ugorja

Post by Đony »

Zgleda slastno, a jaz ga raje razkosam na 4 dele, seveda glavo in rep obvezno stran-sama kost, lev in desen del prsi ,ki sta brez kosti in levi in desna stran hrbta -izkoščičim - več kosti , in pomokam in ocrem.
Super, samo manjši od kila in pol ni za ga jemat.
Preveč kosti..
Post Reply