Lov ugora
Re: Lov ugora
Ugorja se lovi ponoči, vaba je cela sardela, gavun, špar, knez, glava lignja, zajeten kos hobotnice... v glavnem živalskega izvora in dovolj velika. Ni to neka umetnost, če je tam, ti bo zagrabil. Imej zajlo za predvez, ker ti lahko najlon pregrizne. In nikakr ne puščaj palice same zataknjene za skale čez noč, ker ti jo lahko zlomi (če je špula zaprta), če pa je špula odprta, pa se bo zavlekel v kakšno luknjo in boš še cel naslednji dan porabil, da ga boš dobil ven
Re: Lov ugora
...in fenomenalna za jest...ugor v brodetu je delikatesa. Veliko belega mesa brez kosti.
ostalo je Proton povedal..
ostalo je Proton povedal..
Re: Lov ugora
hehe, ja, Tinker, tole sem pa pozabil povedat Preveč sem se zatopil v način lova Glede mesa ima Tinker prav. Nekateri ga narežejo tudi na kotlete in spečejo na žaru, moraš pa ga prej dat iz kože. Vsekakor bi se dalo dobit kje kuharski recept
Re: Lov ugora
Pozdravljeni
Glede na to da imam namen loviti lgnje na SLO obali preko cele noči me zanima ali je smiselno polek tega eno palico pripraviti za grunt namensko za ugorja . Ali je pravi čas sedaj v tem zimskem času? Za odgovore že vnaprej hvala.
LP Robert
Glede na to da imam namen loviti lgnje na SLO obali preko cele noči me zanima ali je smiselno polek tega eno palico pripraviti za grunt namensko za ugorja . Ali je pravi čas sedaj v tem zimskem času? Za odgovore že vnaprej hvala.
LP Robert
Re: Lov ugora
Je smiselno. Ugorje se lovi ponoči na grund.petko wrote:Pozdravljeni
Glede na to da imam namen loviti lgnje na SLO obali preko cele noči me zanima ali je smiselno polek tega eno palico pripraviti za grunt namensko za ugorja . Ali je pravi čas sedaj v tem zimskem času? Za odgovore že vnaprej hvala.
LP Robert
Za zimski čas pa ne vem...žal, se bojim, da je pri ugorju ista zgodba kot pri ostalih ribah, da se pozimi povlečejo v globino.
Re: Lov ugora
Pa je sigurno da ga moraš dati iz kože? Nekje sem zasledil,da ne, oziroma je menda odvisno od velikosti,teže....Sem že jedel narezanega na kotlete in ocvrtega , bil je dober !
Re: Lov ugora
glede lova so praktično vse že povedali... predvez: zajla ali špaga; močna rola in močna palica, osnovni laks min. 0,35 mm; ugor je ena izmed najmočnejših rib.robar4 wrote:Na kaj se lovi ugorja in ali je to dobra riba za jest??
Manjše od 70 cm spuščaj, preveč kosti... za pravi brudet pravijo, da mora biti notri ugor oz. vsaj njegova glava, vsekakor pa vedno v kombinaciji z drugimi vrstami rib. Je se običajno samo tisti del trupa za glavo, repni del ima preveč kosti, domačini ga običajno dajo domačim živalim, je pa seveda ravno tako užiten.. Zares velike primerke (1,5 m) se lahko reže na kotlete, ampak pozor, meso je bolj "trdo", suho in pusto, še posebno, če ga pečete na žaru (preizkušeno). Obstajajo načini priprave kotletov v pečici z nekakšno omako, to bi znalo biti boljše. Ali pa ocvrt, kot je to napisal Lojz.
Re: Lov ugora
Koliko od oka bi pa že vagal 1,5m dolg?Verjetno že kar veliko,ta pa bi brcal !
Re: Lov ugora
Jaz sem ga jedel le v brodetu, neolupljenega...za prste polizat.
1.5m....pravi hudič
1.5m....pravi hudič