Pozdrav!
Nekaj nasvetov sem že dobil pa me zanimajo še vaši:)
No letos sem ujel veliko hobotnico dobrih 5 kg:) ko je bila ulovljena je bila očiščena in zmrznjena. No zdaj me pa zanima madalni postopek?
Lp
Hobotnica
Re: Hobotnica
Moj bog 5 kg vsa cast
Jaz bi jo uporabil za ekstra priložnost : Rojstni dan / nov let / piknik npr. Manjši del v solato, vecji pa na zar / pecico s krompirjem.
Konce lovk ( 10 - 15 ) cm bi odrezal in jih imel za ribolov.
Jaz bi jo uporabil za ekstra priložnost : Rojstni dan / nov let / piknik npr. Manjši del v solato, vecji pa na zar / pecico s krompirjem.
Konce lovk ( 10 - 15 ) cm bi odrezal in jih imel za ribolov.
Re: Hobotnica
Ja v temi kvarner pa pod Cres je slika
Ja tudi jaz sem jo uzel domov,da jo bom naredil zdaj ko ima punca rojstni dan:)
Ampak še zbiram predloge kako naj se tega lotim.
Ja tudi jaz sem jo uzel domov,da jo bom naredil zdaj ko ima punca rojstni dan:)
Ampak še zbiram predloge kako naj se tega lotim.
Re: Hobotnica
Jaz bi naredil enako kot rj85. Za predjed bi naredil solato, ostalo pa pod peko s krompirjem.
Re: Hobotnica
Če ni podpeke, se da tudi v pečici. S krompirjem.
Hobotnico vrži v prazni lonec in daj na minimalni ogenj. Izpustila bo lastni sok in se v njem pokuhala. Dodaš lahko kakšen lovorov list, nekateri tudi vejico rožmarina, cel olupljen strok česna... Po želji. Ne soli.
Po cca 20-30 min, odvisno od velikosti, jo daš ven na krožnik/skledo in sedaj zalaufaš pečico na 200 st C.
Krompir, narezan na večje kocke, v skledi, dam sol, poper, mleti česen, mleto čebulo, rdečo papriko, provansalska ali dalmatinska zelišča. Odvisno, kaj se mi lušta (beri: kaj je na razpolago). Po jamievsko prelijem z žličko olja (0.5-1 dcl) ter z roko premešam. Dam v pekač na peki papir (jbg. ne da se mi na koncu toliko pucat). Na krompir pa zdaj že nekoliko ohlajeno hobotnico. Ter vse skupaj deci, deci pa pol malvazije ali kakega drugega suhega belega.
Vse skupaj pokrijem z alu folijo, da kolikotoliko dihta. V pečico za uro, uro petnajt.
Potem gre folija dol, ponavadi temp povečam na 220, da se lepše zapeče. Pustim še 15-20 min. Še zadnji deci preostale malvazije zlijem v kozarec in opazujem goste, kako mencajo okrog pečice.
To je to. Aja. Za tako hobotnico rabiš vsaj 2 flaši vina.
Hobotnico vrži v prazni lonec in daj na minimalni ogenj. Izpustila bo lastni sok in se v njem pokuhala. Dodaš lahko kakšen lovorov list, nekateri tudi vejico rožmarina, cel olupljen strok česna... Po želji. Ne soli.
Po cca 20-30 min, odvisno od velikosti, jo daš ven na krožnik/skledo in sedaj zalaufaš pečico na 200 st C.
Krompir, narezan na večje kocke, v skledi, dam sol, poper, mleti česen, mleto čebulo, rdečo papriko, provansalska ali dalmatinska zelišča. Odvisno, kaj se mi lušta (beri: kaj je na razpolago). Po jamievsko prelijem z žličko olja (0.5-1 dcl) ter z roko premešam. Dam v pekač na peki papir (jbg. ne da se mi na koncu toliko pucat). Na krompir pa zdaj že nekoliko ohlajeno hobotnico. Ter vse skupaj deci, deci pa pol malvazije ali kakega drugega suhega belega.
Vse skupaj pokrijem z alu folijo, da kolikotoliko dihta. V pečico za uro, uro petnajt.
Potem gre folija dol, ponavadi temp povečam na 220, da se lepše zapeče. Pustim še 15-20 min. Še zadnji deci preostale malvazije zlijem v kozarec in opazujem goste, kako mencajo okrog pečice.
To je to. Aja. Za tako hobotnico rabiš vsaj 2 flaši vina.
Re: Hobotnica
No hobotnica je spečena gosti zadovoljni
Kljub temu,da sem se bal kako pa kaj bo to uspelo,ker se z sačem nisem prej nikoli srečal mi je uspelo več kot odlično:).
Prilagam nekaj slik.
Začetek peke
https://ibb.co/H4yCTDJ
Prvi trenutek po eni uri previrjanje če je mehka
https://ibb.co/b5s753S
Pogled v sač
https://ibb.co/2kFX1XF
https://ibb.co/2WzMrq1
In pa končni rezultat
https://ibb.co/pw9twDb
Peko sem tako naložil,da sem se bal da se ne bo vse speklo,ker so lovke od hobotnice bile ena na drugi ,ko pa sem peko prvič odgrnil pa šok ,ker so se lovke skrčle zgleda kot ,da je samo krompir pa koren noter
Lp
Kljub temu,da sem se bal kako pa kaj bo to uspelo,ker se z sačem nisem prej nikoli srečal mi je uspelo več kot odlično:).
Prilagam nekaj slik.
Začetek peke
https://ibb.co/H4yCTDJ
Prvi trenutek po eni uri previrjanje če je mehka
https://ibb.co/b5s753S
Pogled v sač
https://ibb.co/2kFX1XF
https://ibb.co/2WzMrq1
In pa končni rezultat
https://ibb.co/pw9twDb
Peko sem tako naložil,da sem se bal da se ne bo vse speklo,ker so lovke od hobotnice bile ena na drugi ,ko pa sem peko prvič odgrnil pa šok ,ker so se lovke skrčle zgleda kot ,da je samo krompir pa koren noter
Lp
Re: Hobotnica
Zgleda enkratno! Verjetno je bil tak tudi okus .