Ligenj

Prostor za (morske) recepte naših forumašev
Sandi
Posts: 72
Joined: 03 Feb 2020, 17:46

Re: Ligenj

Post by Sandi »

Prvič bom pekel lignja, v ponvi. Poleg tega, da nes pusti tekočine, kaj je najpomembnejše, da ne bo guma?
Koliko olja? Koliko ogreto? Koliko časa vsaka stran?
User avatar
kula shaker
Posts: 147
Joined: 26 Sep 2017, 14:59
Location: Ljubljana

Re: Ligenj

Post by kula shaker »

Najpomembnejše je, da ga ne pečeš predolgo, tam okoli 2 minuti na vsaki strani, na srednje močnem ognju.
Maščobe pa samo toliko, da prekrije dno.
Peter
Posts: 205
Joined: 07 Nov 2017, 12:43

Re: Ligenj

Post by Peter »

Točno tako,nekateri pravijo tudi, ko začne pokat je gotov,jaz osebno ne čakam tako dolgo.
Dober tek.
Sandi
Posts: 72
Joined: 03 Feb 2020, 17:46

Re: Ligenj

Post by Sandi »

Hvala. Poskusim naslednjič. Ker nisem vedel, se poskusil en recept. Olivno olje, voda, česen, peteršilj, krompir, začimbe. Pol ure kuhanja. Na koncu malo belega vina. Ligenj neverjetno mehek, ampak okus mi ni bil dober. Se mi zdi, da je vino dominiralo.
User avatar
kula shaker
Posts: 147
Joined: 26 Sep 2017, 14:59
Location: Ljubljana

Re: Ligenj

Post by kula shaker »

Jadranski ligenj je že sam po sebi tako dober, da zraven ne rabiš nobenih začimb, razen mogoče malo soli in popra. Nekako sem se navadil, da tudi morske dobrote delam na svinski masti, namesto vina pa večkrat dodam pivo, ker ima bolj nevtralen okus.
User avatar
Langarion
Posts: 50
Joined: 18 Sep 2017, 23:46
Location: Ljubljana

Re: Ligenj

Post by Langarion »

Mojih 50 centov...

Ko dodaš vino je pomembno da ves alkohol shlapi. Se pravi je treba imeti še nekaj časa na ognju. Pa količinsko ne gre za pretiravat. Jaz bi dal max 0.5 dcl. Sicer pa vsak po svojem okusu...
Post Reply