Prvič bom pekel lignja, v ponvi. Poleg tega, da nes pusti tekočine, kaj je najpomembnejše, da ne bo guma?
Koliko olja? Koliko ogreto? Koliko časa vsaka stran?
Ligenj
- kula shaker
- Posts: 147
- Joined: 26 Sep 2017, 14:59
- Location: Ljubljana
Re: Ligenj
Najpomembnejše je, da ga ne pečeš predolgo, tam okoli 2 minuti na vsaki strani, na srednje močnem ognju.
Maščobe pa samo toliko, da prekrije dno.
Maščobe pa samo toliko, da prekrije dno.
Re: Ligenj
Točno tako,nekateri pravijo tudi, ko začne pokat je gotov,jaz osebno ne čakam tako dolgo.
Dober tek.
Dober tek.
Re: Ligenj
Hvala. Poskusim naslednjič. Ker nisem vedel, se poskusil en recept. Olivno olje, voda, česen, peteršilj, krompir, začimbe. Pol ure kuhanja. Na koncu malo belega vina. Ligenj neverjetno mehek, ampak okus mi ni bil dober. Se mi zdi, da je vino dominiralo.
- kula shaker
- Posts: 147
- Joined: 26 Sep 2017, 14:59
- Location: Ljubljana
Re: Ligenj
Jadranski ligenj je že sam po sebi tako dober, da zraven ne rabiš nobenih začimb, razen mogoče malo soli in popra. Nekako sem se navadil, da tudi morske dobrote delam na svinski masti, namesto vina pa večkrat dodam pivo, ker ima bolj nevtralen okus.
Re: Ligenj
Mojih 50 centov...
Ko dodaš vino je pomembno da ves alkohol shlapi. Se pravi je treba imeti še nekaj časa na ognju. Pa količinsko ne gre za pretiravat. Jaz bi dal max 0.5 dcl. Sicer pa vsak po svojem okusu...
Ko dodaš vino je pomembno da ves alkohol shlapi. Se pravi je treba imeti še nekaj časa na ognju. Pa količinsko ne gre za pretiravat. Jaz bi dal max 0.5 dcl. Sicer pa vsak po svojem okusu...