Rola za MSJ-SJ

Shore jigging in spinning z obale
User avatar
tinker
Posts: 4070
Joined: 10 Jun 2008, 14:24

Re: Rola za MSJ-SJ

Post by tinker »

Twinman1979 wrote:.... razen, da je po njegovo pač to poceni menjava za magnezij in malo slabši nadomestek za aluminij. Mu gre na živce nadevanje fancy imen ojačani plastiki.....
Alan Hawk je velika avtoriteta na področju test reviewov, jaz ne bi dvomil v njegove ugotovitve (test je iz 2010 in sem ga bral že lani)...in to kar si napisal ti, je on še podčrtal. Zame je to velika kritika Daiwe in njihovega tehničnega pristopa, dajejo prednost cenenosti nad kvaliteto. Na netu sem videl slike zlomljenih rotorjev in počenih bodyev že nekaj časa nazaj, cene rol pa 1000 eu +

Drugič sem lahko tiho in ne podajam svojega mnenja...nočen zdaj delati nekih fam, povem kar vem,... vsak sam pa naj si išče podatke po netu, jaz si jih tud zadnji 2 leti. Prebral sem ogromno testov in forumov...ampak, čez stari dobri aluminij ga ni. To se prebere povsod.


Jaz se tudi ne bom pregovarjal in zdaj zaklju
čujem tole debato.
User avatar
Jolly
Posts: 472
Joined: 17 Apr 2008, 15:15
Location: Ljubljana

Re: Rola za MSJ-SJ

Post by Jolly »

Problem pokanja so imele tudi role z magnezija (shimano), tako da o superiornosti enega materjala nad drugim tu nekaj govoriti je prezpredmetno, dejstvo pa je le da neka palamida ali zubac ne bo fentala nobene od nastetih rol, ce jo bo kdo unicil je to neizkusen ali nepremisljen ribic z svojim lastnim ravnanjem. Dobro premisljena uporaba in skladnost same opreme bo naredila vec kot karkoli drugega, kaj sm s tem mislil, to da nerabis rolo z 15kg zavore ce ti pride sama palica na limit ze pri borih 5kg obremenitve, tu bo ze 7-10kg vrh glave. PRav tako to leti na uporabo spage/laksa, kaj ti bo 50lb spaga pri roli z 20lb zavoro?
Twinman1979
Posts: 710
Joined: 05 Jun 2012, 20:49

Re: Rola za MSJ-SJ

Post by Twinman1979 »

Ja sej ni blo tako mišljeno da se pregovarjamo.....itak da je ceneno, presenetile so me pa še druge kritike pri tej roli ( glede na to kaj naj bi ta rola predstavljala ) in v tem kontekstu je bilo napisano to kar sem rekel za Zaion. Hvala za vse informacije, zdaj vem kje jih poiskat.
Fishing relaxes me. It is like yoga except I still get to kill something.
User avatar
tinker
Posts: 4070
Joined: 10 Jun 2008, 14:24

Re: Rola za MSJ-SJ

Post by tinker »

moram odgovorit, potem pa res neham glede na to tematiko

@twin - pregovarjanje sem rekel v smislu Žanove pripombe o mojem nepoznavanju kvalitet Zaiona oz. Ci4

Caldio 4000 goni eno sezono Stay, jigi 50-70g..., če se mu da naj naredi en review role.

@Jolly - absolutno res
Jolly wrote: ..... dejstvo pa je le da neka palamida ali zubac ne bo fentala nobene od nastetih rol, ce jo bo kdo unicil je to neizkusen ali nepremisljen ribic z svojim lastnim ravnanjem....
V temu je keč. Če že dam 250 eu za rolo naj bo to alu izvedbe in ne iz fiber karbona..., ki ob padcu na tla lahko poči... po neumnosti ribiča ! Sam nikoli ne lovim s "portoroških" pomolov, 90% moje ribičije je s skal in šanse loma mene in materiala so povsem realne, zato zase zahtevam vse od gojzarjev do windstopperja ter vse ribiške opreme - kvaliteto in vzdržljivost, za šminko tu ni prostora! Je pa to spet ponavljam, moje mnenje o tem in ga ne vsiljujem nobenemu. Vsak naj dela kar hoče. Peace!
User avatar
Jolly
Posts: 472
Joined: 17 Apr 2008, 15:15
Location: Ljubljana

Re: Rola za MSJ-SJ

Post by Jolly »

Sam osebno lahko pisem o CI4 materjalu (rarenium) in zaenkrat res ni bilo z njim nobenega problema in je bil delezen tudi ze padcev po skalah, betonu, asvaltu itd., prav zaprav jo se kdaj sam vrzem z palico vred na kak breg ko lazim npr. na kammniski z vode in je pac skarpa visoka 2m da prides z vode in nekako to nemoras storiti z palico v roki in verjemi da v mojih rokah vidijo vec ekstremnih razmer v eni sezoni kot bilokatera v tvoji :mrgreen: , zdrilal pa ze ribe do 8kg (sulci, krapi, mrene...) tudi brez problemov. Ga imam pa ze sedaj vec kot leto na t.i. vzdrzljivostnem testu in ga po domace nucam za prakticno vse kar mi pade na pamet (jigal se nisem, a to zaradi tega ker je za to pa res premali (2500 model hehe) oz. nimam spage vec kot 1.0 na le tej in laks max 0.24, tako da je premetaval 30g zlice, 50g+ krmilnike, egije z 20g dodatno utezjo (skupno 31g), silikonce tja do 50g, svince do 60g tid., zaenkrat nikjer luftov, vse tece kot mora, nikoli nanovo podmazan, pran pa ni bil ze vec kot leto. Drugace ima za sabo nekej 200+ribolovnih dni in trenutno kaze da jih namerava vsaj se toliko preziveti ;)
Pa ni ravno tako da drugega nebi imel pri roki, ekvivilent od Daiwe imam npr. TDR.a (metal body) pa osebno kar se kakovosti oz. vzrdrzljivosdti tice nevidim nobene razlike med tema dvema rolama..., no pa sej sm tudi predhodno imel Caldie X (tudi metal body) in TwinPowerje itd., tko da ne mlatim prazne slame tu... ;)
XeRoX
Posts: 7
Joined: 01 Apr 2013, 15:05

Re: Rola za MSJ-SJ

Post by XeRoX »

Planiram nakup role za shore jigging/spinning in me zanima če poznate to rolo in kaj se vam zdi:
http://www.fmk.si/domov-mainmenu-1?page ... egory_id=3
Kasljc
Posts: 35
Joined: 30 Mar 2010, 18:08

Re: Rola za MSJ-SJ

Post by Kasljc »

XeRoX wrote:Planiram nakup role za shore jigging/spinning in me zanima če poznate to rolo in kaj se vam zdi:
http://www.fmk.si/domov-mainmenu-1?page ... egory_id=3
Kupi nekaj preverjenega, o čemer si lahko prebereš review tudi v Angleščini. To je moje mnjenje. 200e ni malo denarja. Čeprav, dejstvo, da je izdelana v Italiji vrjetno pomeni, da ne gre za kako krš generično Kitajsko zadevo z nalepko drugega proizvajalca.
Zolja
Posts: 63
Joined: 25 Mar 2013, 09:26

Re: Rola za MSJ-SJ

Post by Zolja »

Mislim da je generična kitajska zadeva tole... Trabbucco ima enako v svoji ponudbi: http://issuu.com/trabucco_ita/docs/cat_ ... =%23222222
Pa verjetno še kdo.

LP Zoran
User avatar
tinker
Posts: 4070
Joined: 10 Jun 2008, 14:24

Re: Rola za MSJ-SJ

Post by tinker »

Hart-ova rola
Image

Technofish rola
Image

A nista isti ?? Kitajski generiki pod blink blink masko...lep nateg. Nateg za 200 eu.
User avatar
doctor78
Posts: 361
Joined: 19 Jul 2012, 20:55
Location: Postojna

Re: Rola za MSJ-SJ

Post by doctor78 »

Pa ta Hart rola je za kaj? Ker cena je ugodna, teža optimalna, carbon diski, aluminij, 15kg zavora, sam jst ne poznam?
Post Reply