Kako pripeti sliko na forum?

Pravila, obvestila
Locked
User avatar
kr'en
The Boss
Posts: 3427
Joined: 16 Feb 2008, 16:21
Location: Domžale

Kako pripeti sliko na forum?

Post by kr'en »

Torej, navodila za pripenjanje na slik na forumu.

Najprej nekaj besed glede samih dimenzij in velikosti slik.
Slike so omejene na maximalno dimezijo 1000x1000 pixlov in velikost 750kb.
Če imate slike večje od tega vam jih forum načeloma ne bo pustil naložiti in jim boste morali najprej ročno spremeniti dimenzije in kompresijo. To je potrebno zato da se nebi nalagale slike velike po 5000 pixlov in "težke" več mega bajtov (torej slike direktno iz fotoaparatov), kar bi hitro zabilo prostor na serverju.

Sedaj pa navodila za nalagenje:


Pod poljem kamor pišete tekst za poste in kamor tudi jaz pišem tole imate tri zavihke: Options, Attachements, Poll creation.

Za dodajanje slik je pomemben srednji zavihek z naslovom Attachements.

attachements.JPG
attachements.JPG (64.73 KiB) Viewed 4650 times

Kliknete Add files in na računalniku poiščete sliko, kjerkoli jo že imate in dvakrat kliknete nanjo (ali enkrat kliknete, da jo značite in kliknete desno spodaj Open (Odpri)

poiscite-sliko.JPG
poiscite-sliko.JPG (64.12 KiB) Viewed 4650 times

Ko ste sliko dodali kliknete place inline, kar pomeni da vam bo sliko vstavilo kjerkoli v tekstu zgoraj imate utripajoči kurzor. To je lahko tudi med besedami če ste vmes kaj klikali sem in tja tako da je fino paziti da slike dodajate pod tekst, tako kot to jaz delam v tem postu.

dodana-slika.JPG
dodana-slika.JPG (52.57 KiB) Viewed 4650 times
Sliko vam v v post vstavi kot kos teksta in nekaj kode, ne kot samo sliko vizualno. Tega teksta ne spreminjajte sicer slika ne bo delovala

dodana-slika-2.JPG
dodana-slika-2.JPG (62.81 KiB) Viewed 4650 times

Za vsako sliko ki bi jo radi dodali postopek ponovite. Slikam lahko dodajate tudi komentarje, vendar prosim da ne pišete spisov vanje.
Image
Locked