Konzerviran bibi

Veliki morski črv, Bibi, srdela, ligenj,...
miran
Posts: 392
Joined: 29 Jun 2011, 10:27
Location: Maribor

Re: Konzerviran bibi

Post by miran »

POTAPI wrote:Bibija še nisem videl v živo in me zanima je razlika naprimer kot pri modnu
V kakšnem smislu zdaj ti to misliš? Bibi je malenkost večji. :bwahaha:
POTAPI
Posts: 456
Joined: 19 Sep 2011, 17:20

Re: Konzerviran bibi

Post by POTAPI »

:slin: saj veš kaj mislim kako prepoznam kje ima rit kje pa glavo
Bobr
Posts: 490
Joined: 16 Aug 2011, 11:20

Re: Konzerviran bibi

Post by Bobr »

Potapi pa je res tako težko odpret googel in vtipkati - Montaža bibi-ja ??? :ojej: :hrmf:
http://lmgtfy.com/?q=Monta%C5%BEa+bibija

Če še negre, vklopiš slike
https://www.google.com/search?pws=0&q=M ... AC#imgdii=_

No zdaj bo pa čisto enostavno da ne bo treba primerjav z .... :yeah:
User avatar
zmešan
Posts: 1864
Joined: 26 Nov 2012, 19:50
Location: litija -zg.jarše

Re: Konzerviran bibi

Post by zmešan »

glava je odebeljena.
Don't drink water,because fish fuck in it.
POTAPI
Posts: 456
Joined: 19 Sep 2011, 17:20

Re: Konzerviran bibi

Post by POTAPI »

Hvala da ste me poučili :) l.p.
firbc
Posts: 77
Joined: 21 Apr 2013, 10:12
Location: Ljubljana

Re: Konzerviran bibi

Post by firbc »

Zanima me kaj delam narobe, da ko prebadam živega bibija (francoski) z iglo za montažo na trnk, mi skoraj vedno spusti vso tekočino. Obstaja kakšen trik? A je sploh smisel skozi francoskega, ki je relativno majhen, peljat cel trnek ... včasih zgleda to ko en masaker?
User avatar
kr'en
The Boss
Posts: 3427
Joined: 16 Feb 2008, 16:21
Location: Domžale

Re: Konzerviran bibi

Post by kr'en »

Ja, žive bibije je treba previdno natikat, da ne izpustijo tekočine. Mogoče imaš predebelo in premalo ostro iglo. Probaj z več različnimi iglami. :unsure:
Image
Komarčeroso
Posts: 74
Joined: 13 Sep 2012, 17:59

Re: Konzerviran bibi

Post by Komarčeroso »

firbc wrote:Zanima me kaj delam narobe, da ko prebadam živega bibija (francoski) z iglo za montažo na trnk, mi skoraj vedno spusti vso tekočino. Obstaja kakšen trik? A je sploh smisel skozi francoskega, ki je relativno majhen, peljat cel trnek ... včasih zgleda to ko en masaker?
Probaj vse skupaj narediti čim hitreje..prebodi previdno pol pa sam na hitro in s silo potegn čez. če ti skoraj vedno spusti nimaš kej za zgubit.
User avatar
zacetnik
Posts: 156
Joined: 17 Jul 2012, 19:10

Re: Konzerviran bibi

Post by zacetnik »

tisti posušeni črvi naj ne bi bili ok, kaj pa tole
je probal kdo tele vabe, dela drobiž:

Morski Črvi Coreano Antiche Pasture 20g

Bibi Antiche Pasture 5pcs

Gamberi - Kozice Antiche Pasture 30g

Hrana za morje Fishforever Super pastela 185g


lp
Teach a man to fish and he will fish forever
User avatar
albacore
Diplomirani lignjelovec
Posts: 1291
Joined: 26 Aug 2012, 10:38
Location: Umag - Portorož

Re: Konzerviran bibi

Post by albacore »

Nisem uporabljal teh vab, lahko pa ti povem da na bibi, ki ga sam spravim lovim vse kakor na svežega ( flaška od 2 dcl, noter dam vodo cca 1/2 flaške, grobo morsko sol cca 10-12 malih žličk ali toliko da se sol ne topi več ( dobro pretresem ), ker je prenasičena v vodi. Noter dam nato 2-3 bibija najbolje svežega ali stare 1-2 dni vendar morajo biti živi brez da izpustijo svoj sok. Flaško zaprem in jo dam v zmrzovalnik ( če je dober zmrzovalnik voda zmrzne drugače pa ne ). Ko tak bibi odtališ na terenu je lepo trd in tudi se zelo hitro odtali zaradi soli. V morju še malo otrdi. Ponavljam še enkrat bibi mora biti živ in ne crknjen drugače je meso mlohavo ....

ps. probal 1x posušene bibije, ki jih moraš namočit v vodi in ti ne veljajo nič
.......... LP
Image
Post Reply